16.10.2010

Oravasta toipumista

Matkalla treenikentälle polulla edessämme juoksi pikku oravainen, ja sain pidellä koiria aika lailla ja komentaa että sain ne puusta ohi.

Jätin ensin Roudan haaveilemaan ja tehtiin Budin kanssa seuraamisharjoitus. Ensin lämmittelyksi opetin innokkaalle oppilaalle spinniä eli pyörähdystä. Intoa oli vähän liikaa välillä, mutta kyllä sieltä niitä pyörähdyksiäkin tuli.

Seuraavaksi kierrettiin neljää tötteröä vastapäivään ja kulmassa piti aina vähän siirtää peppua minuun päin. Se meni aika hyvin! Myötäpäiväänkin Budi pysyi hyvin mukana.

Roudan kanssa tehtiin vähän merkille lähettämistä ja yritin haettaa sillä sitä vaikeampaa vasenta ohjattua kapulaa, mutta se ei oikein onnistunut. Täytyy tehdä seuraavalla kerralla paljon yksinkertaisempi harjoitus mikä ei voi epäonnistua.

Budin kanssa harjoiteltiin tunnistusnoutoa ihan kunnolla! Piilotin kapulaa kentällä olevaan lehtimattoon ja Budi löysi hienosti. Naksautin aina heti kun se oli ottanut kapulan kuonoonsa, eikä se ehtinyt alkaa pureskella. Palautuksen voi yhdistää myöhemmin.

Koitettiin vielä josko Budi noutaisi ohjatun noudon kapulaa. Koitin ensin naksulla josko se innostuisi tarttumaan siihen, mutta ei. Sen sijaan onnistumisia tuli kun heitin kapulan kauemmas. Budi juoksi perään ja naksautin juuri kun se tarttui kapulaan.

Routa haaveili oravasta vähän liikaa eikä koulutuksesta ensin tullut sen kanssa oikein mitään. Kun oltiin Budin kanssa otettu seuraamista narupallon kanssa (väljää) ja loppuleikit, pyysin Routaakin leikkimään. Narupallosta se sentään innostui ja otettiin kunnon vetoleikit. Sain myös oikein innokkaita asennonvaihtoja kaukokäskyissä ja ihan viimeiseksi pitkä luoksetulo ja maahanmeno!

0 kommenttia: