9.10.2010

Lähikentällä

Tein koirien kanssa ensin pikku lenkin reppu selässä ja päätimme kierroksen lähikentälle. Matkan varrella pysähdyttiin kerran toisella kentällä tekemässä pieni istu-paikalla emäntä piilossa. Molemmat tuijottivat kiinteästi lähipuuhun, mutteivät nousseet. Heti kun vapautin olisivat kyllä hyökänneet metsälle.

Harjoittelin koirien kanssa vuorotellen. Toinen sai aina odotella repun ja takin vieressä. Budin kanssa leikin ensin pallolla ja tehtiin sitten seuraamista. Asento oli ensin turhan ilmava, joten otin makupalan vasempaan käteen ja sain sillä imuttaen Budin kulkemaan ihan vieressäni. Käännökset ovat vähän löysiä, pitää treenata takapään koordinaatiota jollain konstilla. Pujottelu voisi olla hyvä temppu opetella.

Routa seurasi paljon innokkaammin, se tykkää siitä touhusta (kunhan ei luule että sitä hakataan). Yritin taas karistaa sen kannoiltani nopeilla käännöksillä ja syöksyillä, mutten onnistunut.

Tein ruudun, vein narupallon sinne. Roudalle "ruo"-rapsutus ja lähetys - käskyllä ETEEN !! Routa lähti kyllä eteenpäin, muttei mennyt ruutuun. Kutsuin sen takaisin ja taas ruo, ja oikea käsky "ruutu". Nyt suoritus oli oikea. Naksautin ruudussa juuri kun Routa oli nappaamassa palloa.

Budin kanssa harjoiteltiin sivulle tuloa. Kun minulla oli pallo, sen oli tosi vaikea keskittyä. Se osaa tulla hienosti ja suoraan sivulle jos vain keskittyy.

Budinkin kanssa kokeilin ruutua. Se ei mennyt ihan yhtä putkeen kuin Roudalla, mutta onnistuipa kuitenkin pari kertaa. Tehtiin myös "ruokalautasluoksetuloa", lähetin sen kolme kertaa yhtä kauemmas ja kauemmas. Kauimmillaan etäisyys oli 18m.

Välillä kentän ohi meni muita koiria, mutta meidän piskit eivät häiriintyneet niistä, minä ja namit olivat kiinnostavampia :)

Roudan kanssa harjoittelin lopuksi ohjattua luoksetuloa. Minun oikealle puolelleni lähetys oli helpompi, vasemmalle Routa ei tahtonut taipua ollenkaan. Yhdistin noutoon myös merkille lähetyksen, joka on Roudan mielestä kiva liike. Huomasin, että kivuus hieman haipui, kun koira tunsi itsensä epävarmaksi noudon kanssa. Pitää harjoitella niitä erikseen ja nyt vasemmalle (koiran oikealle).

Budi syttyy narupallosta ja rakastaa sitä. Nyt se tuo sen takaisin kiskomista varten! Mahtavaa.

0 kommenttia: