25.8.2010

Hajuharjoituksia

Otin eilen naksuttimen ja nakit esille ja opetin koirille tunnistusnoutoa makuuhuoneessa. Tai se ainakin oli tarkoitukseni.

Routa: hui, makuuhuoneessa ei voi harjoitella, tämä on makuuhuone, minua arveluttaa tämä koko homma, paras tuoda vaan joku palikka, ehkä se on sitten tyytyväinen. (Roudalle otettiin siis palikan löytämistä isosta kasasta hajuttomia palikoita.)

Budi: mitähän tässä nyt yritetään, mennääs maahan, hups ai siinä oli palikoita alla, käydääs kyljelleen jos se vaikka rapsuttaisi, oho nyt se naksautti, anna lisää nakkia, tuolla lautasella sulla on vaikka miten monta. (Yritin saada Budin koskettamaan hajullista palikkaa, yksi hajuton vieressä hämäyksenä. Palikka oli ensin lattialla, sitten kädessä, sitten jakkaralla, sitten taas kädessä.)

Ihan epäonnistunut harjoitus! Mistään ei tullut mitään.

Tänään oli Jenni käymässä ja kokeiltiin uudestaan, nyt keittiössä. Routa haisteli hienosti palikkakasan läpi ja toi oikean palikan paitsi kerran, jolloin hajullinen palikka oli ihan siinä vieressä kiinni. Pidin Budille taas hajupalikkaa kädessä ja se tökki sitä kuin enemmänkin koulutettu naksutinkoira. Laitoin sen sitten hajuttoman palikkarykelmän viereen, ja vielä se tökki sitä. Eli jotain kypsymistä oli yön aikana tapahtunut!

0 kommenttia: