28.6.2013

Aamujumppaa

Aina kun ei ole satanut, olen jättänyt koirat aamulenkin jälkeen takapihalle ja ruokkinut ne siellä. Mutta ei suoraan kupista, vaan olemme treenanneet temppuja ja loput ruoat on saanut etsiä nenällä ruohikosta.

Olemme harjoitelleet seuraavia juttuja:

Pakittaminen. Molemmat osaavat hienosti "pakkaa" jos ihminen on siinä ihan edessä. Tavoitteeni on saada ne pakittamaan myös välimatkan päästä. Pientä edistystä on havaittavissa, kolmen neljän askelen päästä ne ottavat ehkä yhden kaksi pakitusaskelta. Olen palkinnut heittämällä namun niiden selän taakse kauemmas ja se on selvästi auttanut verrattuna siihen että antaa palkan suupuolelta.

Spinnaus. Vähän on vielä jäykkää. Vähän oli positiivista vaikutusta sillä että kehuu/palkkaa jo ensimmäisestä askelesta oikealle ristiin. Koko kiepahdus tuntuu olevan liian iso pala pikku koiranaivolle.

Hyppy. Olen halunnut saada koirat hyppäämään iloisesti ja epäröimättä hyppy-käskystä ilman että liikutan käsiä. Aika hyvin homma sujuukin. Esteen takana istu-käsky menee jostain syystä aina maahan. Onneksi ei taida olla tarvetta enää istumiselle.

0 kommenttia: