9.10.2011

Aurinkoiset tuplatreenit

Otin aamupäivän auringossa molemmat koirat lähikentälle. Viimeksi harjoittelin vain Roudan kanssa ja Budi oli aivan surkeana.

Toinen koira odotti aina kiinni tolpassa kun toisen kanssa harjoiteltiin,

Molempien kanssa leikin aluksi narupallolla. Routa haluaa vetää ja Budi on muuten vaan sen perään ihan hurjana. Sitten teetin myös pikku tehtäviä pallon kanssa: seuraamista, istumista, maahanmenoa. Budi ei olisi malttanut pysyä maassa.

Molemmille tehtiin pitkä ja iloinen luoksetulo. Roudalle heitin narupallon taakseni, Budi sai namuja kädestä.

Routa sai kokeilla uudenlaista etsintätehtävää. Laitoin muovikartion kanta poispäin maahan makaamaan ja tunnistuspalikan sen taakse piiloon. Sitten lisäsin kartioita. Tehtävään voisi kartioiden lisäksi lisätä myös hajuttomia palikoita.

Budi sai etsiä palikkaa metsästä. Kerran se pissasi otettuaan palikan suuhun, mutta tuli heti luokse. Ja se toi palikat hienosti käteen. Ennen tätä olimmekin ottaneet kaksi noutoa isolla noutopalikalla. Ensimmäinen tuli käteen asti (!), toisen tiputti maahan, mutta eipä ainakaan lähtenyt leikkimään sillä vaan toi sen suoraan! Palkinnon arvoinen suoritus.

Routa harjoitteli vielä merkille menemistä ja ohjattua noutoa. On ehkä vielä parempi pitää ne ihan erillään, kun tuntuu menevän välillä sekaisin (käskystä merkki meneekin epähuomiossa noutamaan). Kun tämä Kamala Katastrofi tapahtui, yritin pitää äänen rohkaisevana koska koira oli ihan nolona muutenkin. Otettiin sitten sarja uudestaan ja kun se sitten jotenkin onnistui, lopetettiin siihen ja mentiin syömään vähän erityisherkkua.

Budikin sai erityisherkut kun haki viimeisen palikan metsästä.

Koirat olivat iloisesti mukana vaikka väliajoilla teki mieli tuijotella puihin. Routakin oli hyvällä tuulella ja erikoisherkut olivat aikamoinen yllätys koirille.

0 kommenttia: