22.12.2010

Oikee!

Opetin eilen kummallekin koiralle iltalenkillä suuntaa oikea. Minulla oli kaksi kohdetta (pahvilaatikkoa), joiden väliin laitoin koiran istumaan. Koiran oikeanpuolimmaisen laatikon päälle vein namun ja lähetin syömään. Vaihtelin puolia, että koira kuuntelisi sanaa ja käsimerkkiä eikä oppisi tietynlaista laatikkoa.

Molemmilla koirilla oli kivaa mutta minä palelin. Melkein 20 astetta pakkasta.

9.12.2010

Parkkistokoilua

Kävin iltapäivällä lenkillä ja tuli yhtäkkiä hautausmaan parkkiksen vieressä inspiraatio ottaa luoksetuloja. Näin tehtiin. Molempien koirien kanssa otin pitkät luoksetulot. Roudan kanssa kerran myös vauhdista maahanmeno, joka meni hienosti. Palkitsin hanskoja heittelemällä. Molemmat koirat olivat aivan innoissaan ja hyvillä mielin, ja tykkäsin itsekin.

Kotiin päästyä hain vielä autokatoksesta hyppyesteen ja muisteltiin hyppyjä. Molemmat hyppäsivät hienosti ekasta käskystä ilman käsiapuja. Vau!

Lopuksi tehtiin vielä pitkä paikallaolo maassa. Laitoin kummankin koiran vuorollaan maahan ja yhdessä paikalla. Heittelin lumikokkaretta ja hanskaa, jopa koirien selän taakse. Kumpikin pysyi hienosti, vaikka Budi seurasikin hanskaa katseellaan. Vau!

Pitäisiköhän Routa ilmoittaa keväällä johonkin kokeeseen? Voitaisiin skipata metallinouto, kun en usko että siitä saadaan mitään. Mutta huvikseen voitaisiin käydä kokeilemassa onko asenne parantunut. Joku ihan pieni koe.

7.12.2010

Viikonlopun sosiaalisuuskoulu

Käytiin sukuloimassa viikonloppuna. Majapaikassamme asui kaksi koiraa, uros Feetu ja narttu Fiia, kumpikin meidän koiria vanhempi.

Routa on tavannut nämä koirat aiemmin ja tulee varsinkin Fiian kanssa hyvin toimeen. Budille molemmat olivat uusia tuttavuuksia.

Pidettiin koirat aluksi aivan erillään. Käytiin sitten lenkillä porukalla kahdessa ryhmässä, ja se meni aika hyvin, tehtiin muutama ohituskin.

Talossa on monta koiraporttia ja hyvät mahdollisuudet eristää koiria, ja kokeiltiinkin monenlaisia yhdistelmiä. Päästiin lopuksi siihen, että Feetu oli eteishallissa portin takana, portin päällä vähän pyyhkeitä näkösuojana. Fiia ja Routa olivat eteisen vieressä keittiössä ja Budi keittiön takana portaissa/yläkerrassa. Se tosin pujahti portin ja seinän välistä pari kertaa keittiön puolelle :-o (miten se mahtui, jäi arvoitukseksi) eikä Fiia sitä heti suolistanut.