28.11.2010

Patukankätkentää

Kävelin eilen reppu selässä ympäri hoodeja yrittäen etsiä paikkaa, jossa harjoitella koirien kanssa, kun oli vähän sopivaa aikaa. Lähikenttä oli jo jäädytetty, niin ei päästy siihen. Koirat käyttäytyivät jotenkin ihan tohelosti ja mietin tuleeko harjoittelusta yhtään mitään, kun olin ihan raivoissani elukoille.

Ajauduttiin metsään ja parkkeerattiin yhdelle polunpätkälle. Kävelin pusikkoa ristiin rastiin ja kätkin juuttipatukan Routaa varten. Juuri kun olin lähettämässä, polulle ilmaantui pariskunta koiransa kanssa. He eivät tajunneet kun sanoin että mulla on tässä koira kiinni, vaan tulivat vaan, kunnes Budi oli syöksyetäisyydellä. Meni hetki että sain homman kasaan pariskunnan tuijottaessa vain tyhminä. Onneksi menivät sitten aikanaan (kävelivät vielä tunnarikapuloidenkin yli) ja pääsin jatkamaan.

Routa ei häkeltynyt keskeytyksestä yhtään, vaan syöksyi etsimään ja löysi patukan parissa sekunnissa. Tein sille toisenkin piilotuksen, eikä se ollut vaikeampaa. Hieno Routa!

Budille tein kolme piilotusta. Se ei ollut nähnyt patukkaa aikaisemmin ja oli ihan intona sen perään. Oli vaikeaa saada se tuomaan patukka minulle takaisin, mutta onnistuin. Vein patukan aina vähän kauemman puun taakse, ja aina Budi löysi sen, tosi nopeasti! Hyvä Budi!

Lopuksi vielä tein tunnarin Roudan kanssa. Se toi ensin väärän kapulan, mutta lähetin sen uudelleen ja toisella kerralla tuli oikea. Pitäisi keksiä miksi se tuo väärän, onko siinä hajua vai onko koira vaan epävarma.

22.11.2010

Temppuja

Tänään oli pikku temppukoulu eteishallissa. Budin kanssa harjoiteltiin pujottelua, seuraamista ja katsekontaktia. Laitoin nappulan maahan ja Budin piti katsoa minua eikä nappulaa, niin naksautin. Pari kertaa yritti ottaa namin omin luvin. Tämä on selvästi tarpeellinen temppu,

Roudan kanssa otettiin myös namin odotusta. Laitoin namin ensin sen tassun päälle, ja kun se onnistui, pään päälle! Koira raukka näytti surkealta mutta pysyi paikoillaan!

17.11.2010

Peruutusharjoituksia

Olen harjoittanut aamuisin erittäin operanttia koulutusta. Olen antanut aamupalavoileipiä tehdessäni aina koirille juustonpalat ja opettanut ne näin ilmaantumaan aina pöydän ääreen tiettyyn aikaan. Tarjoillessani juustonpaloja huomasin, että ne helposti peruuttavat muutaman askelen keittiön pöydän ja seinän välisessä rakosessa. Siispä aloin vahvistaa tätä, ja nyt molemmat koirat peruuttavat ns käskystä tässä tilanteessa.

Ajattelin alkaa vaatia Roudalta vähän vaikeampaa suoritusta. Yritän nyt opettaa sen peruuttamaan suoraan vastapäätä olevaan vaatehuoneeseen. Se nimittäin kääntyy luonnostaan oikealle ja peruuttaa makkaria kohti. Minkäänlainen komentaminen ei sopinut, kokeilin sitä aamulla ja koira vain talloi hädissään varpailleni yrittäessään sivulle ja vaikka mihin. Elikkä täysin "naksulinjalla" jatketaan. Pitää aloittaa sieltä vaatehuoneen ovelta ja pidentää matkaa, kunnes voimme aloittaa keittiön pöydän äärestä.

5.11.2010

Roudan uusi temppu

Tätä ollaan kovasti harjoiteltu!

3.11.2010

Kuukujalla sateessa

Routa: seuraamista (nopeita käännöksiä), meni tosi näppärästi. Ensi kerralla pitää ottaa rauhallisempia pätkiä. Ruutu, meni ekalla kerralla hakemaan vieressä olevaa noutokapulaa. Myöhemmät kerrat menivät paremmin. Ei osaa vielä ruo-sanaa yhdistää siihen että hakisi ruutua katseellaan. Tunnari, haki väärän kapulan ekalla kerralla, yritettiin hetken päästä uudestaan ja meni paremmin. Ohjattu nouto, haukotteli ja näytti jännittävän, silti haki hienosti ohjauksen mukaan oikealta, vasemmalta ja oikealta.

Budi: liikkeestä seis. Ensin tahtoi kovasti istua, mutta toistettiin ja toistettiin ja sain loppuun useita onnistumisia. Vähän vauhti väheni, mutta pääasia että pysyi seisomassa. Käsky on siis stop. Luoksetulo, ei meinannut tulla suoraan eteen istumaan, aina jotenkin kierosti tai liian kauas. Pitää tehdä sitä istualtaan syöttelyä että paikka ja mahaan nojaaminen vahvistuisi. Tunnari, Budi se haki heti oikean kapulan! Haisteli hienosti vähän ojankin puolelta ja nosti sitten oikean :) Ei tarvinnut vielä tuoda minulle asti.